Och för övrigt

2 oktober 2010 av H. | 7 kommentarer · Bloggat

hoppas jag att Bergman kommer tillbaka och spökar skiten ur alla skådespelare som fått för sig att de ska sätta upp hans filmer som teaterpjäser. Är det någon som skulle kunna komma tillbaka är det väl han.

Tags:

7 kommentarer

 • 1 charlotte | 2 oktober 2010, 13:30

  Haha, jo han skulle bli en bra vålnad.
  Men frågan är om han inte i själva verket skulle gilla teateradaptionerna?

 • 2 bernur | 2 oktober 2010, 16:27

  He! Jag tror att IB är fullt upptagen med att i Helvetet se sina filmer igen, för att plågas av alla tabbar bara han kan upptäcka i dem … Eller så sitter han med Strindberg och tänker ut djävulskap … För snart kommer väl en 4 kg tung coffee table-bok om IB också …?

 • 3 Gabrielle | 3 oktober 2010, 00:30

  jag tycker det är härligt att några skådespelare drar ner Bergman till den såpanivå där han delvis hör hemma. Fast det var elakt sagt. Bergman är en storing, men inte en goding. Och som skådespelarbarn avskyr jag när folk som aldrig satt upp en pjäs jämkar ihop sig med den Väldige för att få lite läppglans

 • 4 H. | 3 oktober 2010, 10:42

  Coffee table-boken har ju redan kommit: den där som Taschen gav ut för något år sedan och som kostade en halv månadshyra.

  Var det inte så att författare och konstnärer kunde få stipendier för att bo och arbeta i Bergmans hus på Fårö? Kanske får de sova i rummet med det där nattduksbordet där en åldrad Bergman klottrade ner sin ångest och sina mardrömmar med spritpenna direkt på bordsskivan. Sweet dreams i så fall.

 • 5 Gabrielle | 3 oktober 2010, 13:20

  Ångest smittar inte, och inte genialitet heller.

 • 6 H. | 5 oktober 2010, 16:52

  Bra sagt, men folk slutar aldrig hoppas.

  Det finns två spöken på Fårö, sade han själv i en av sina sista intervjuer: en skomakare och en domare. Jag har alltid tyckt att det finns något inställsamt i hans vidskepelse, en trygghet snarare än en rädsla. Fast vem vet om det inte är tre nu.

 • 7 Gabrielle Björnstrand | 6 oktober 2010, 01:29

  Konstnärer tar väl med vad som helst som de går igång på; spöken eller sex eller droger eller ensamhet eller söderhavsöar, bara inte Lidl klockan fem.

Kommentera