Om läsning

14 oktober 2011 av H. | 1 kommentar · Bloggat

I sit with Shakespeare and he winces not. Across the color-line I move arm in arm with Balzac and Dumas, where smiling men and welcoming women glide in gilded halls. From out the caves of the evening that swing between the strong-limbed earth and the tracery of the stars, I summon Aristotle and Aurelius and what soul I will, and they come all graciously with no scorn nor condescension. So, wed with Truth, I dwell above the Veil.

W. E. B. Du Bois, ur The souls of black folk, 1903. Du Bois var den förste svarte amerikan som tog en doktorsgrad vid Harvard. Böckerna kom till honom utan det förakt och den nedlåtenhet han kunde möta på gatan. Citatet här ovanför säger allt som behövs.

Tags:

1 kommentar

  • 1 Gabrielle Björnstrand | 7 november 2011, 03:32

    har ingenting med någonting här att göra, men tack för tipset på twitter om
    http://youtu.be/dFs9WO2B8uI
    skitbra, om jag nu dessutom kunde köra det i ultrarapid…..så skulle mina halvor Fatta.

Kommentera