Wages for Facebook: som ett manifest från framtiden

25 juni 2013 av H. | Inga kommentarer · Bloggat

Laurel Ptak, curator vid Tensta konsthall, tog ett amerikanskt feministiskt manifest från 1974 – ”Wages against housework” av Silvia Federici – och varje gång ”hushållsarbete” förekom i texten bytte ut det mot ”Facebook”. Resultatet blev fortfarande meningsfullt, sade hon. Det blev mer än så, tyckte jag när hon läste upp sin text. Det var som att höra ett manifest från ett par år in i framtiden.

2012 hade Facebook 5,1 miljarder dollar i intäkter. Sajten har nu över en miljard användare som fyller den med innehåll. 250 miljoner fotografier laddas upp varje dygn. Om det vi gör på Facebook tar så stor andel av vår tid och om det genererar intäkter i den storleksordningen – borde vi börja kalla det arbete? Naturligtvis inte. Men idén fick mig att förstå varför jag hört och läst så mycket om ”sharing” de senaste åren …

I lördags skrev jag om ”Wages for Facebook” i SvD. [Länken rättad.]

Tags:

0 kommentarer

  • Inga kommentarer

Kommentera