Valerie Solanas – närmare Charles Bukowski än du tror

20 april 2015 av H. | 2 kommentarer · Bloggat

Jag skriver om Vakerie Solanas bortglömda pjäs Up your ass, som nu kommit i svensk översättning: Skruvar desperation till smarta repliker (SvD 15 april).

Ifall någon undrar om Solanas är manshatare skulle jag vilja svara retsamt: Nej, hon är amerikan. Hon har den där särskilda, amerikanska förmågan att skruva desperation och bitterhet till erfarna, streetsmarta repliker. En lättkonsumerad stöddighet som är till för att ta plats, men som också är noga med att underhålla sin omgivning, så att folk inte tröttnar och riktar sin uppmärksamhet någon annanstans.

Tags:

2 kommentarer

  • 1 Gabrielle Björnstrand | 23 april 2015, 03:16

    Bra artikel, men lite för skit-fixerad för min ljuva existens.
    Samt rättelse, vilket roar mig, Fran Lebowitz, heter författaren vars humor du refererar till. Inte Leibowitz.

  • 2 H. | 23 april 2015, 17:40

    Jag ska be tidningen rätta.

Kommentera