Läs lite diplomatpost så länge

19 januari 2011 av H. | Inga kommentarer · Bloggat

En text om Wikileaks är på gång. Under tiden kan ni ju alltid… tja, läsa lite diplomatpost så länge. Till exempel Who is Carl Bildt.  Här ger Matthew Barzun, den amerikanske ambassadören i Sverige, sin karaktäristik i av Bildt inför dennes besök i USA. Jag har inte läst många diplomatmail hos Wikileaks, men mitt intryck är att diplomaterna inte har mycket att skämmas över. Deras brev är faktiskt bättre skrivna än jag väntat mig – formella, men ändå skarpsynt iakttagna och förhållandevis rakt på sak. Jag skulle hellre läsa dem än dagstidningarnas politiska kommentatorer. Här är ett klipp ur Barzuns brev om hur det är att umgås med Bildt:

He does not feign enthusiasm for topics that do not interest him, such as sport.

Nog är det våran Bildt, alltid!

Tags:

0 kommentarer

  • Inga kommentarer

Kommentera