Lena Einhorn: ”Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter”

2 februari 2022 av H. | Inga kommentarer · Bloggat

Jag recenserar Lena Einhorns nya bok ”Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter” (SvD 28/1 2022).

Einhorn doktorerade i virologi 1983; sedan dess har hon varit verksam som författare och dokumentärfilmare. Är hon rätt person att ifrågasätta FHM:s pandemihantering? Saken är den, tror jag, att de som reagerar när ingen annan gör det nästan alltid kommer att vara fel personer. De är kanske lite för gamla, kanske lite missanpassade, kanske saknar de det självförtroende som gör sig bra i en soundbite, kanske blandar de modig kritik med överdrifter och orättvisa anklagelser.

Utomlands kallar vi dem dissidenter; om de överlever förtjänar de ett pris. Hemma tycker vi att de är jobbiga. Genom sitt sätt att hantera sådana avvikare visar mediebranschen sitt rätta ansikte. När det gäller Einhorn tog de sakliga motargumenten slut ganska fort: hon tilldelades rollen som foliehatt.

 

Tags:

0 kommentarer

  • Inga kommentarer

Kommentera