Samhällsnyttiga Google betalar ingen skatt

27 december 2013 av H. | Inga kommentarer · Bloggat

Tidiare i höst beslutade en domstol i New York att Googles bokscanningsprojekt inte bryter mot upphovsrätten. Därmed avgjordes en åtta år lång rättstvist till Googles fördel. I domarens motivering fanns tre ord som jag fäste mig vid. ”Hela samhället gynnas”, skrev  domaren Denny Chin. Det är en märklig formulering med tanke på att Google gör sitt bästa för att betala så lite skatt som möjligt.

Med ena handen samlar Google in all världens information och med den andra internfakturerar man sig själv så fingrarna blöder för att slippa betala ett öre i skatt någonstans. Så ser det företag ut om vilket vi förväntas tro att ”hela samhället gynnas” så länge vi låter dem göra som de vill, skriver jag i SvD.

Läs hela artikeln: God som Google

Tags:

0 kommentarer

  • Inga kommentarer

Kommentera