Ola Julén: Afrikas verkliga historia

29 juli 2019 av H. | Inga kommentarer · Bloggat

Jag skriver om Ola Juléns postumt utgivna diktsamling Afrikas verkliga historia.

Liksom i Orissa handlar det även denna gång om självförakt som stegras till smärta. Smärtan är av den svartsjuka och illvilliga sorten. Den tvingar dig att klaga, något mer än smärtan får inte finnas i ditt medvetande, men den stryper eller ogiltigförklarar samtidigt varje uttryck du vill ge ifrån dig.

Recension i UNT: Poeten som överlistade smärtan.

_____

Den som är intresserad av Ola Juléns poesi vill kanske också läsa Christer Bobergs essä Orissa och bortom (kan beställas direkt från förlaget). Essän nämns i Martin Glaz Serups förord, samt i flera recensioner av Afrikas verkliga historia. Se också den här intervjun i litteraturtidskriften Babel (2003), där Julén berättar om sitt skrivande och om Afrikas.

Tags:

0 kommentarer

  • Inga kommentarer

Kommentera