Skamsamlare

26 november 2010 av H. | 2 kommentarer · Bloggat

Ni vet sådana där böcker med fåniga frisyrer, mustascher och skivomslag, ofta hämtade från 70-talet eller tidigt 80-tal, som man förväntas bläddra i med ett självbelåtet hostfniss? Jag vet något som skulle överträffa dem. Jag skulle vilja se en bok som samlade de bästa/värsta citaten från den där tiden när internet var något nytt, något närmast obegripligt, de allra första åren, när kunskapen att snickra ihop en enkel sida i HTML var alkemi, när man kunde påstå vad som helst och framstå som en budbärare från framtiden. Alla de där obetalbara, kosmiskt överdrivna förutsägelserna om vad nätet skulle föra med sig. Leta upp dem, samla ihop dem och ge oss en Best of. Vi har glömt dem lite för fort.

Tags:

2 kommentarer

  • 1 Jenny Maria | 26 november 2010, 16:55

    http://hd.se/kultur/2009/07/09/framtidsvisionernas-foerlovade/

  • 2 Magnus | 26 november 2010, 20:14

    Redan 1991 deklarerade Apple att ”we are treating the human mind like a three-dimensional device”. En floskel som fick kolumnisten, och senare science-fictionförfattaren, Carter Scholz i amerikanska Keyboard (en tidning som riktar sig till folk som spelar synt, piano och elektroniska instrument, inte till datorfantaster, men som tidigt var vaken inför datorernas roll inom musiken) att bita av ”Get a life, guys” och sedan lägga till denna snygga byline:

    ”Carter Scholz is a three-dimensional, multitasking device with advanced media capabilities. He runs in accelerated mode under the Cappuccino operative system.”

Kommentera