Fun fact

16 juni 2011 av H. | 6 kommentarer · Bloggat

Bonniers brände 800 miljoner på den misslyckade gratistidningen City. Det motsvarar det samlade statliga kulturtidskriftsstödet (2010 års nivå) i 43 år.

Tags:

6 kommentarer

 • 1 H. | 16 juni 2011, 20:06

  ”Det finns inga pengar” är en av vår tids stora lögner.

 • 2 Magnus | 16 juni 2011, 23:29

  Ja, vem betalar egentligen för att producera, skriva och distribuera alla dessa veckotidningar och magasin som i stort sett skänks bort? Alla har ju sett exempel på prenumerationer som är så billiga och nerlusade med extrapresenter att det inte kan ses som annat än att förlaget köper sig en publik (som sedan i många fall säger upp prenumerationen så fort de fått hem dvd-boxen och kockknivarna). Dock står det oftast ingenting i de här tidningarna, även om de har många snygga bilder.

 • 3 Gabrielle Björnstrand | 17 juni 2011, 17:31

  Och hur många ”smala” författarskap, poeter och andra, skulle Bonniers inte kunnat ge ut för de pengarna?
  Men jag undrar om du räknar som dem, Håkan. Tror du inte att cirka 4oo mille drogs bort på Mille-vis; genom ”avdrag för inkomsternas förvärv”.

 • 4 H. | 18 juni 2011, 10:10

  Jag vet inte, jag ville bara jämföra beloppen. Det sägs ju även i tidningsbranschen att det inte finns några pengar, att man måste spara hårt. Kan man bränna 800 milj. på ett förlustprojekt är det väl inte så illa ställt, kan man tycka.

 • 5 Gabrielle Björnstrand | 18 juni 2011, 15:07

  Sant.

 • 6 Magnus | 18 juni 2011, 16:39

  Toppchefer som klipper till med att ”det finns inga pengar” är litet grann som Nucky Johnson som berättar för sina anhängare att han käkade stekta råttor under sitt år i skyttegravarna i ’Boardwalk Empire’ – och därmed vinner deras djupa respekt.

Kommentera