Lego: det lilla leksakssnickeriet som blev ett imperium

17 januari 2022 av H. | Inga kommentarer · Bloggat

Säger jag Ole Kirk Christiansen är det inte många som förstår vad det handlar om, men om jag säger Lego, då vet hela världen. Jag recenserar Jens Andersens biografi Et liv med Lego om tre generationer i familjen som utvecklade ett litet snickeri till ett imperium.

Recension i SvD: Leksaken som gav kreativiteten superkrafter.

Synen på barn och deras lek har förändrats dramatiskt under 1900-talet. Företagets grundare Ole Kirk Christiansen vaktade får som sexåring; lek var något man skulle växa ifrån. På den tiden kunde en leksak bestå av en sten med ett snöre – för barnen blev det en ko. När han började sälja leksaker betraktade billundborna det inte som något riktigt arbete. Två generationer senare säger den nuvarande företagsledaren Kjeld Kirk Kristiansen: ”Barn är enastående varelser. Det är vi som ska försöka efterlikna dem, inte tvärtom.” Vad innebär det? Det kunde Andersen ha undersökt djupare.

Tags:

0 kommentarer

  • Inga kommentarer

Kommentera