Louisiana literature

28 augusti 2012 av H. | Inga kommentarer · Bloggat

Jag har gjort ett kort besök på Louisiana literature – litteraturfestivalen på det danska konstmuseet Louisiana.

Vilken lättnad när de inledande högtidstalen om litteraturens betydelse är slut och en författare får ta över mikrofonen. Författare talar sällan om Litteratur med stort L, de föredrar små, konkreta detaljer. Jonathan Safran Foer inleder Louisiana literature med att berätta om ”die cutting” – att tillverka saker genom att stansa ut dem, som en bildörr ur plåt. Att han är författare märks på att han genast lyckas få die cutting att betyda allt som de litteraturälskande fraserna misslyckades med att säga.

Läs fortsättningen i GP.

Jag hade också velat höra Kim Leine. , vars roman Tunu jag skrev om i GP.

Tags:

0 kommentarer

  • Inga kommentarer

Kommentera