Dawkins i Stockholm

13 september 2012 av H. | 2 kommentarer · Bloggat

Richard Dawkins höll ett föredrag i Stockholm den 7 september. Jag var där och lyssnade.

När jag får höra att Richard Dawkins kapat en 747 och flyger mot Peterskyrkan i Rom ska jag också börja tala om de nya, aggressiva ateisterna. Tills dess nöjer jag mig med att säga att det är få ämnen som får folk att tappa sitt sinne för proportioner lika snabbt som religion.

Fyra personer – Dawkins, Hitchens, Dennett och Harris – som inte gjort något annat än skrivit böcker beskrivs som en våg av religionsfientlighet, så hätsk att den inte riktigt hör hemma i det offentliga samtalet. Var Bertrand Russell lika hätsk när han skrev Why I am not a Christian? Var Freud mindre aggressiv när han skrev En illusion och dess framtid?

Läs fortsättningen i UNT.

Tags:

2 kommentarer

  • 1 Gunnar | 16 september 2012, 22:25

    Var det nån som frågade varför han väljer att definiera sig (”ateist”) mot något han inte tror på? Varför annonserar han inte lika ljudligt att han inte tror på tomten? Ateister är, som jag alltid sagt, religionens springande hundar.

  • 2 H. | 17 september 2012, 08:23

    I en värld med ett par miljarder tomtetroende skulle han säkert göra det.

Kommentera