Kvittojournalistiken igen

12 september 2012 av H. | 2 kommentarer · Bloggat

Om jag var en lydig liten mediekonsument skulle jag inte förstöra den trevliga stämningen. Vi har haft en sommar full av avslöjanden om en urspårad festkultur hos den ena myndigheten efter den andra, vi har fått se en generaldirektör få sparken och en näringsminister som snubblat på sina egna fötter när hon försökte markera mot slöseriet. Vad mer kunde man begära? Jag vet att jag ska bli upprörd, att jag förväntas blogga och fikarumsgnälla så saliven stänker, men fullt så lydig har jag aldrig varit. Har vi fått en ny ämbetsmannaadel är det inte deras festande (gå på Grand – och beställa Pripps Blå?) jag skulle vilja läsa reportage om. Utan deras makt.

”Dagens Nyheter har Sveriges mest välinformerade läsare” skrev reportern Mattias Carlsson när han summerade sommarens avslöjanden (DN 1/9). Kanske det, men i hans första artikel om att Tillväxtverket festat upp 428 000 på Grand Hotel (30/7) stod det inte ens hur mycket pengar tillväxtverkarna hade makt över. Att det handlade om 3,4 miljarder fick jag leta upp själv.

Läs fortsättningen i Göteborgs-Posten.

Tags:

2 kommentarer

  • 1 Gabrielle Björnstrand | 12 september 2012, 15:07

    Spot on!

  • 2 Magnus | 12 september 2012, 16:16

    Håller med. Pengacirkusen kring Maria Borelius för sex år sen hde åtminstone en tydlig koppling till hennes ministerpost och de frågor hon skulle ha kommit att driva från den (om inte Borelius, med sitt pengaflöde, ansett sig ha råd med t ex en vit barnflicka, hur troligt är det då att RUTade jobb kommer att kunna tränga undan den gamla vanliga svartmarknaden för samma slags jobb?) Men den här sortens kvittoklipparjournalistik skjuter åt sidan all diskussion om vad våra top dogs *ska* göra på jobbet.

Kommentera